March 4, 2019

Pizza with Truffle ( From Paris )

FILED IN: pizza

Ingredients Pizza, salt, mushrooms, parmasan, peper, truffle

Yes, I have to admit that making a pizza by myself is not on my “ever done” list.

And that comes for the following reason:

First I am a photographer and not a cook.

And for a long time I was a wedding photographer. That means selecting about 3000  and edit around 1000 photos per wedding. The reason for me to eat a pizza was, when something had to be delivered the next day and I didn’t  want to spend to much time preparing a meal. And it was more obvious to order a pizza.

But now as a food photographer I thought it’s about time to make a pizza.

Pizza with mushrooms, truffle and parmesan

Ok Ok Priscilla made the pizza because I was sick for a week and was behind with a photo project.

And of course I took a glimp behind the corner how she was making a pizza.

It is really easy peasy.

The dough has to rise for about 40 minutes and in the meantime you can clean and cut all ingredients. ( And drink coffee, tea)

We made a super thin crispy bottom and some slices of mozzarella and grated parmesan cheese. A mix of mushrooms such as cremini, shiitake, chestnut mushrooms makes the great combination. And Bamm, the pizza can into the oven!

Directly out the oven we have ad a bit of truffle for that extra classic touch.

And I say Buon Appetite!!

Pasta with mushrooms, truffle and parmesan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dough

2 PIECES  25-30 CENTIMETER

  • 300 grams of flour
  • 7 gr yeast
  • salt, pepper
  • 2 tbsp olive oil
  • 160 ml of handwarm water

Toppings

  • 8 ounces mushrooms, sliced (cremini, shiitake, portobello etc.)
  • Slices truffle
  • 4 ounces shredded parmesan cheese
  • 4 ounces fresh buffalo mozzarella cheese

DIRECTIONS:

  1. OVEN: If you are preparing this in the oven, position a rack in the center of the oven and preheat the oven to 500ºF.
  2. DOUGH: Make sure the dough is at room temperature before you proceed. Shape the dough out into a large, 12-inch circle. And let the rest for about 40 min.
  3. Place the shaped dough on a large round baking tray. Brush the dough with 1 tablespoon oil and sprinkle the mozzarella cheese and them the parmesan top with the mushrooms followed . Place the baking tray in the  oven and bake for roughly 12-15 minutes or until the pizza crust is golden and the cheese is all melty! Drizzle the pizza with the truffle slices.

Ingredients Pizza salt, mushrooms, parmasan, peper, truffle

Nederlands:

Ja ik moet eerlijk bekennen dat zelf een pizza maken niet op mijn “Ooit wel eens gedaan” lijstje staat.

En dat komt om de volgende reden:

Als eerste ben ik fotograaf en voor een lange tijd was ik een wedding fotograaf. Dat betekent zo’n 3000 selecteren en zo’n 1000 foto’s editen. De reden om voor mij een pizza te eten was wanneer er iets de volgende opgeleverd moest worden en ik geen zin had om nog een maaltijd klaar te maken. En was het meest voor de hand liggend om een pizza te bestellen.

Maar nu als food fotograaf vond ik het wel eens tijd worden om zelf eens een pizza te maken.

Pizza with mushrooms, truffle and parmesan

Ok Ok Priscilla heeft de pizza gemaakt omdat ik door een week ziek zijn, achter liep met een foto opdracht.

Maar heb natuurlijk wel om het hoekje meegekeken hoe je nu zelf een pizza maakt.

En dat is echt easy peasy.

Het deeg moet ong. 40 min rijzen en in de tussen tijd kun je alvast alle ingredienten schoon maken en snijden.

We hebben een superdunne crispy bodem gemaakt en daarop wat plakken mozzarella en geraspte parmazaanse kaas. Een mix van paddestoelen zoals  cremini, shiitake, kastanjepaddestoelen maakt het geweldige combinatie. Huppa,  zo kan de pizza  de oven in.

Direct uit de oven hebben we een nog wat truffel over gedaan voor die extra klassieke touch.

En ik zeg Buon Appetite!!

Pizza with mushrooms, truffle and parmesan with mushrooms, truffle and parmesan

De ingrediënten

Voor het deeg

2 STUKS 25-30 CENTIMETER

  • 300 gram bloem
  • 7 gr gist
  • zout, peper
  • 2 el olijfolie
  • 160 ml handwarm water

Toppings

  • 250 gr champignons, in plakjes gesneden (cremini, shiitake, portobello enz.)
  • plakjes truffel
  • 125 gr  geraspte parmezaanse kaas
  • 125 gr. verse buffel mozzarella kaas

Bereiding

Oven: Voordat  je gaat beginnen zet je de oven verwarm de oven voor op 500 ºF

En plaats je de bakplaat in het midden van de oven.

DEEG: Zorg dat het deeg op kamertemperatuur is voordat u verdergaat. Vorm het deeg in een grote cirkel van 25 cm. En laat het ongeveer 40 min. rusten.

Plaats het gevormde deeg op een groot bakplaat.

Bestrijk het deeg met 1 eetlepel olie en strooi de mozzarella en daarop de parmezaanse kaas top het met  de champignons af.

Plaats de bakplaat in de oven en bak ongeveer 12-15 minuten of totdat de pizzabodem goudbruin is en de kaas helemaal gesmolten is!

Bestrooi de pizza met de plakjes truffel.

comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FoodTalk24 insta

blijf me volgen @foodtalk24

Elke dag deel ik iets moois:

@foodtalk24