February 5, 2019

You are still going to the gym?

FILED IN: Salad

The running shoes are being dusted off, the gym subscription is being activated, and the goal is already set.

 

The beginning of a new year, everyone knows what this means.

New Year, New me. Every year we hear this sentence again.

The list of good intentions has been noted, we all have such a list. Whether it is noted on a piece of paper or stored in your brain.

A lot of people start there new year with a healthy lifestyle but more and more it gets harder and harder to keep that up.

I have always enjoyed salad even when I was a little girl. This was the only thing that I would order when we went out to for diner.

While everybody was eating their burgers and fries, I was happily devouring my salad with a smile.

It’s not always easy to start a healthier lifestyle.

Luckily enough we are here and going to make it a bit easier!

We have a few recipes for delicious salads.

Salads are the perfect dishes. You can enjoy them as a starter or as main course

” A salad is fast, easy, fresh and healthy ”

Make delicious combinations with different ingredients

An advantage is that the couscous is ready to eat within a few minutes!

What do you need to make this appetizing salad you said?

1/3 of a lemon

2/3 cup of Couscous

30 grams Raisins

1 tablespoon Olive oil (Extra Virgin)

2 tomatoes1 Avocado

3 spring onions

10 leaves of (fresh) mint

5 sprigs of parsley

150 g of feta

20 grams of pine nuts

50 grams of rocket

Salt & Pepper

 

  1. Add 250 ml of water to a pot and bring it to a boil.

Add the couscous when the water is boiling.

You can remove the pan from the heat and continue stirring the couscous until the water has been absorbed.

  1. Heat up a pan on high heat, if it is hot you can throw in the pine nuts here. You do not need any oil for this step! Roast the pine nuts until they turn into a golden brown color.
  2. In the meantime, you can cut the tomatoes and of feta into cubes, chop the mint and parsley into fine pieces, cut the spring onions and avocado into pieces.
  3. Soak the raisins in some lukewarm water
  4. Start plating your dish, you can throw all the ingredients together and mix them up.
  5. Instead of dressing, pour the lemon juice on top and add salt and pepper if you wish.
  6. Enjoy !

 

Or start your day with a healthy fresh smoothie like this:

I added the following ingredients: spinach, banana, pineapple, milk or yogurt, chia seeds, coconut water

Nederlandse versie hier;

Begin je dag met een heerlijke gezonde smoothie zoals deze met:

spinazie, banaan, ananas, melk of yoghurt, chia seeds en kokoswater

 

De Hardloopschoenen zijn afgestoft, het abonnement voor de sportschool wordt weer geactiveerd, en het doel staat vast.

 

Het begin van een nieuw jaar, iedereen weet wel wat dit betekend.

New Year, New me. Deze zin komt elk jaar wel terug.

De  lijst met goede voornemens is genoteerd, we hebben allemaal wel zo een lijst. Of deze nu genoteerd is op een blad papier of opgeslagen in je geheugen.

Zo begonnen velen van ons in het nieuwe jaar een gezonde lifestyle was bij velen het motto. Maar de meer het het nieuwe er af was van het nieuwe jaar de meer het moeilijker wordt om deze goede voornemens vol te houden.

Een gezondere lifestyle beginnen is niet altijd even makkelijk.

Gelukkig gaan wij het een stukje makkelijker maken !

We hebben een paar recepten voor overheerlijke salades.

Salades zijn de perfecte gerechten. Je kunt van ze genieten als voorgerecht of hoofdgerecht.

‘’Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond’’  Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten.

Een voordeel is dat de couscous binnen enkele minuten klaar is om te eten !

 

1/3 van een Citroen

125 gram couscous

30 gram Rozijnen

1 eetlepel Olijf olie ( Extra Virgin )

2 tomaten

1 hele avocado

3 bosuitjes

10 blaadjes van (verse) munt

5 takjes peterselie

150 g feta

20 gram pijnboompitten

50 gram rucola

Zout & Peper

  1. Voeg 250 ml water in een pot en breng deze aan de kook.

Als het water aan de kook is, voeg je de couscous toe.

Je kunt de pan van het vuur halen en de couscous blijven roeren tot het water is geabsorbeerd.

  1. Verhit een pan, als deze heet is kun je hier de pijnboompitten ingooien. Je hebt hier geen olie bij nodig! Roost de pijnboom pitten tot ze goud- bruin zijn
  2. Ondertussen kun je alvast de tomaten en 100 gram feta in blokjes snijden, de munt en peterselie fijn hakken, de bosuitjes en avocado in stukjes snijden.

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FoodTalk24 insta

blijf me volgen @foodtalk24

Elke dag deel ik iets moois:

@foodtalk24