November 21, 2018

How to create a autumn picnic with your dog

Follow my blog with BLOGLOVIN

https://www.bloglovin.com/blogs/foodtalk24nl-19552005

 

Voor Nederlands helemaal naar beneden scrollen.

 

Autumn has of course already shown itself. But before all the leaves are really gone from the trees here still some nice pictures of autumn

Because, to be fair, autumn has the most beautiful colors of the year.

On a sunny autumn day it is then wonderful to walk with the dog in the forest.

Throwing sticks what my dog is chasing, and then completely leaves the sticks for nothing.

To take your dog with you to picnic and not run everything over or to eat is,

walking and letting her play a lot and giving her commands it is a good way to make her tired and have your dog too wild when you have a picnic.

I always let Winnie search for things like pine cones, sweet chestnuts

Helpful way is also to put your food on a nice tree trunk in autumn, which can be found in large numbers in the forest.

During the picnic I throw small apples so that she has to search.

 

If I have made a picnic cloth with treats then I throw small apples during the picnic that she has to look for.

Yep, Winnie is a apple- crazy and as a reward Winnie can eat her found apples. To be on the safe side, I remove the clock house because it does not seem to be that good for dogs.

If we are then munching on our cake and soups that we took with us in a thermos,  that is how our day is complete.

 

For you I have a recipe of a delicious blueberry pie with cream filling:

Ingredients for the dough:

grated lemon peel

250 g of flour

125 g of butter

100 g of icing sugar

0.5 grated lemon peel

1 vanilla pod

2 egg yolks

little salt

Filling

500 g of mascarpone

100 ml coffee cream

3 tbsp sugar

1 vanilla pod

3 tbsp grappa

300 gr. forest fruits

2 tbsp blueberry jam

The dough:

Make the butter into small pieces and add it to the flour and powdered sugar.

Mix it into 1 mixture. Add the egg yolks of vanilla, lemon and possibly salt. Knead the mixture lightly into a dough ball and put it in the refrigerator for an hour.

You can of course also take a pack of ready-to-eat crumble dough. Grease the spring form with butter and coat the mold with it.

Bake at 180 degrees (Celcius) in 12 minutes

The filling:

Split the vanilla pod and scrape it.

The mascarpone, coffee cream, vanilla scrape grappa and sugar in a large bowl and beat it to 1 airy mass.

When your cake base has cooled down, scoop the cream into the mold with a spatula and spread it well so that it is evenly distributed and place the fruit on it. Dilute the jam with 3 to 4 tbsp water in a pan. Stir in a syrup and with a brush you can thinly cover the fruits.

Nederlands

 

De herfst heeft natuurlijk allang van zich laten zien. Maar voordat alle blaadjes echt van de bomen zijn toch nog wat mooie foto’s

Want eerlijk is eerlijk de herfst heeft toch wel de mooiste kleuren van het jaar.

Op een zonnige herfstdag is dan ook heerlijk om met de hond te wandelen in bos. Stokken gooien waar mijn hond geweldig achteraan holt maar voor de rest totaal links laat liggen.

Om je hond mee te nemen om te gaan picknicken en niet alles omgooit of opeet is wandelen en eerst haar veel laten spelen en opdrachtjes te geven een super goed middel om haar moe te maken en niet meer wild is wanneer je gaat picknicken.

Ik laat Winnie dan altijd dingen zoeken zoals dennenappels, tamme kastanjes Een andere hulpmiddel is je eten op een leuk boomstammetje te zetten in de herfst zijn die in grote getallen te vinden in het bos.

Als ik dan een picknick kleedje met lekkers heb gemaakt dan gooi ik tijdens de picknick kleine appeltjes zij die moet zoeken.

Yep, Winnie is een appeltjesgek en als beloning mag Winnie haar gevonden appeltjes opeten.

Voor de zekerheid haal ik klokkenhuis eruit want dat schijnt niet zo goed te zijn voor honden.

Als wij dan zitten te smikkelen van taart en soepjes die wij hebben mee genomen in een thermosfles is onze dag compleet.

 

Voor jou heb ik een recept van een heerlijke bosbessentaart met cremevulling:

Ingredienten voor het deeg:

geraspte citroenschil

250 g bloem

125 g boter

100 g poedersuiker

0,5 geraspte citroenschil

1 vanillestokje

2 eidooiers

beetje zout

 

Vulling

500 g mascarpone

100 ml koffieroom

3 eetl suiker

1 vanillestokje

3 eetl grappa

300 gr. bosvruchten

2 eetl bosbessenjam

 

 

Het deeg:

Maak de boter in kleine stukjes en voeg deze toe aan de bloem en poedersuiker.

Mix het tot 1 mengsel. Voeg de eidooiers vanille, citroen en eventueel zout toe. Kneed het mengsel luchtig tot een deegbal en leg deze een uur in de koelkast.

Je kunt ook natuurlijk ook een pak kant en klaar kruimeldeeg nemen. Vet de springvorm in met boter en bekleed de vorm ermee.

Bak deze in 12 minuten op 180 graden

 

De vulling:

Splijt het vanillestokje en schraap deze.

De mascarpone, koffieroom, vanilleschraapsel grappa en suiker in een grote kom en klop het tot 1 luchtige massa.

Als je taartbodem is afgekoeld schep je met een spatel de creme in de vorm en smeer deze goed uit zodat het evenwijdig is verdeeld en leg de vruchtjes erop. Verdun in een pan de jam met 3 a 4 eetl water. Roer het tot een siroop en met een kwastje kun je de vruchten er dun mee bestrijken.

 

 

 

 

 

 

 

comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FoodTalk24 insta

blijf me volgen @foodtalk24

Elke dag deel ik iets moois:

@foodtalk24