September 26, 2018

Handje vol bramen

Het verhaal van een handje vol bramen. Een lekkere herinnering in de kleur geel met een vleugje paars. Samen met een schoolvriendinnetje fietste ik na een middagje zwemmen terug naar huis. Onderweg fietsten we langs een groot, braakliggend terrein omringd door bramenstruiken. Lekker! Dus we stapte van onze fiets en snoepte van de bramenstruiken.

making of chocolate blackberries

Ze waren heerlijk en we besloten wat bramen mee te nemen voor onze moeders. We plukte en plukte, meer dan dat we in onze kleine handjes konden vasthouden.

Waar is de kleur geel in dit verhaal? Nou dat was de kleur van mijn zomerjas. Een schattig model met grote zakken. Je kent ze wel, van die opgenaaide ‘buidels’ waar veel in past.

making of chocolate blackberries

Ik stopte ze vol met bramen en samen met mijn vriendinnetje fietste ik naar huis. Onderweg peuzelde ik van de paarse bramen in de zakken van mijn schattige, gele zomerjas.

making of chocolate blackberries

 

making of chocolate blackberries

 

Eenmaal thuis stond er op de keukentafel een goedgevuld schaaltje met bramen. Ik was blij, mijn moeder iets minder. Mijn zomerjas was namelijk geel met een vleugje paars. Mijn heerlijke moment had zijn sporen achtergelaten. Een lekkere herinnering waar ik met een glimlach aan denk bij het recept van; Pralines met een handje vol bramen 😉

 

making of chocolate blackberries

 

making of chocolate blackberries

making of chocolate blackberries

En uiteraard het recept van deze lekkere pralines:

100 g boter

250 g pure chocolade, in stukjes

2 el creme de cassis, slijter

50 ml mascarpone

30-40 mooie bramen

30-40 pistachenoten

Pralinecups (papieren of aluminium cupjes voor bonbons)

Pureer de 100 g bramen en roer ze door een zeef, druk er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de bramen puree met boter en chocolade in een hittebestendige kom en zet die op een pan met een laagje zacht kokend water (zorg ervoor dat het water de kom niet raakt). Laat de chocolade en boter smelten en roer tot goed gemengd. Laat het mengsel tot dik vloeibaar afkoelen en roer er dan de creme de cassis en mascarpone door. Zet de cupjes in een minivorm of op een plaatje dat de vriezer in kan. Schep ze voor driekwart vol met het chocolade mengsel, leg er dan een braam op en schep er nog wat van het mengsel op. De chocolade stijft, wanneer je met het laatste cupje bezig bent, al een beetje op. Leg voordat de chocolade helemaal hard is op elk cupje een pistachenoot. Laat de bonbons in 3-4 uur in de koelkast opstijven.

 

Bereiden ± 30 min./ koelkast ± 4 uur.

Follow my blog with Bloglovin

comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FoodTalk24 insta

blijf me volgen @foodtalk24

Elke dag deel ik iets moois:

@foodtalk24